ZUBER

ZUBER – naturalna woda lecznicza

Woda lecznicza „Zuber”  jest wydobywana z 4-odwiertów zlokalizowanych w rejonie Góry Parkowej. Najgłębszy odwiert ma 935 m.

Zuber – szczawa hiperosmotyczna, unikalna w skali europejskiej o bardzo dużej mineralizacji i niezwykle wysokiej zawartości składników stałych.  Leczy choroby wrzodowe żołądka i dwunastnicy, wątrobę i drogi żółciowe, zwalcza nadkwasotę, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi. Spożywana przed posiłkiem hamuje wydzielanie soku żołądkowego. Pita w czasie posiłku przyspiesza pasaż pokarmu z żołądka do dwunastnicy. Zobojętnia sok żołądkowy. Duża zawartość węglowodanów, dwutlenku węgla oraz tlenku siarki – sprzyja działaniu żółciopędnemu. Zaś węglanu sodowego korzystnie wpływa na wydzielinę dróg oddechowych, alkalizuje i nawadnia ułatwiając jej wydalanie.

Woda lecznicza Zuber:
–    niezastąpiona jest w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy,
–    zwalcza nadkwasotę,
–    leczy wątrobę i drogi żółciowe,
–    skutecznie obniża podwyższony poziom cukru i cholesterolu we krwi (cukrzyca,     miażdżyca, nadczynność tarczycy),
–    łagodzi przykre objawy nadużycia alkoholu.
Zalecane dawkowanie: Trzy razy dziennie ½ szklanki Zubera zmieszanego z ½ szklanki wody Jana na pół godziny przed posiłkiem. Godzinę przed piciem nie spożywamy surowych owoców i warzyw.